Miejski Dom Kultury

W augustowie

19:00

Zdjęcie wydarzenia

LEKTURA OBOWIĄZKOWA - Tomasz Sekielski

16 listopada 2018r. 19:00

Prowadzenie: Alicja Bajkowska.
Miejski Dom Kultury, Rynek Zygmunta Augusta 9
Wstęp płatny.

Tomasz Sekielski (ur. 13 stycznia 1974 w Bydgoszczy) – polski dziennikarz radiowy i telewizyjny, pisarz.

Kariera
Pracę jako dziennikarz zaczynał w Radiu Wawa, następnie był związany z Radiem dla Ciebie. W latach 1997–2006 był reporterem Faktów TVN. Relacjonował m.in. przebieg wojny w Kosowie, zatonięcie okrętu Kursk w okolicach Murmańska i prace komisji śledczej w sprawie afery Rywina. Prowadził także piątkowe wydania Kropki nad i i był również gospodarzem i autorem programu 100 dni premiera. Od 28 listopada 2003 wraz z Andrzejem Morozowskim prowadził najpierw piątkową audycję Kuluary, następnie przez rok codzienny program Prześwietlenie, oba w TVN24. Jesienią 2005 Sekielski wraz z Morozowskim przenieśli się na antenę TVN i do lipca 2010 prowadzili program publicystyczny Teraz my! później uzupełniony o Teraz My Dogrywka emitowany na antenie TVN24 bezpośrednio po zakończeniu Teraz my! w TVN. Od 4 listopada 2006 do 25 stycznia 2008 prowadził w TVN24 swój autorski program – był gospodarzem weekendowych wydań Magazynu 24 godziny. Od stycznia 2011 do kwietnia 2012 prowadził w TVN24 program Czarno na białym. W kwietniu 2012, po prawie 15 latach pracy, odszedł z TVN.
Od października 2012 do stycznia 2015 prowadził najpierw poniedziałkowe, a następnie środowe Poranki w Radiu Tok FM.
Od stycznia 2013 do czerwca 2016 prowadził program Po prostu w TVP1. Od stycznia do sierpnia 2014 był gospodarzem programu Woronicza 17 w TVP Info.
W latach 2010–2011 i w 2013 współpracował z tygodnikiem Wprost.
Od listopada 2016 prowadzi program „Teraz ja!” na kanale Nowa TV.

Nagrody
W 2005 otrzymał nagrodę dla najlepszego sprawozdawcy parlamentarnego w kategorii telewizja w konkursie Stowarzyszenia Parlamentarzystów Polskich. W 2006 otrzymał razem z Andrzejem Morozowskim i Andrzejem Turskim Wiktora w kategorii publicystyka oraz – również z Morozowskim – nagrodę im. Andrzeja Woyciechowskiego.
Wraz z Andrzejem Morozowskim w programie Teraz my!, 26 września 2006 przedstawili materiał nagrany za pomocą ukrytej kamery ukazujący polityczne negocjacje dotyczących stanowisk w Rządzie RP, co wywołało tzw. „aferę taśmową”. 18 grudnia 2006 otrzymali za to tytuł dziennikarza roku Grand Press 2006.
Wespół z Andrzejem Morozowskim laureat Telekamer 2007 i 2008.
W 2010 otrzymał statuetkę ProwokaTOR w plebiscycie MediaTory.

Filmografia

2007: Niania odc. 64 obsada aktorska – gościnnie jako dziennikarz
2010: Władcy marionetek (film dokumentalny), scenariusz i reżyseria

Książki
2012: Sejf (książka sensacyjna)
2013: Obraz kontrolny (kontynuacja Sejfu)
2014: Sejf 3. Gniazdo kruka (kontynuacja Sejfu i Obrazu kontrolnego)
2016: Zapach Suszy. Susza I (thriller)
2017: Smak Suszy. Susza II (thriller)

Ikona kalendarza

Aktualności

Opublikowano 08 października

Jubileusz A-QQ

W sobotę (6 X 2018) w sali Wigry Hotelu Warszawa obchodziliśmy Jubileusz 10-lecia istnienia Augustowskiej Floty Śpiewającej A-QQ, która – kierowana przez Elżbietę Granacką – działa pod naszymi skrzydłami.

więcej

Opublikowano 25 września

Zorientuj się na Niepodległą - Zorientuj się na Augustów

Gra terenowa /22 września 2018 r./ "Zorientuj się na Niepodległą" już za nami. Pogoda i uczestnicy- świetni. Pozostały nam wspomnienia. Wszyscy byli zwycięzcami!

więcej

Opublikowano 28 sierpnia

Marzenia o tkackiej przygodzie

Tworzymy II grupę tkacką. Jeśli masz chęć i chcesz nauczyć się tkać to jest ku temu okazja. Zapraszamy na zajęcia tkania gobelinów.

więcej
Przejdź do archiwum aktualności
Ikona kalendarza

Lokalizacja

Obiekty należące do APK rozlokowane są w centrum malowniczego Augustowa w województwie Podlaskim.
Dowiedz się więcej na temat działalności poszczególnych placówek:

Ikona domu kultury Dom kultury Ikona domu kultury Biblioteka Ikona domu kultury Muzeum

Jak dojadę do...