Miejski Dom Kultury

W augustowie

19:00

Zdjęcie wydarzenia
Ikona domu kultury

LEKTURA OBOWIĄZKOWA - Tomasz Sekielski

16 listopada 2018r. 19:00

Prowadzenie: Alicja Bajkowska.
Miejski Dom Kultury, Rynek Zygmunta Augusta 9
Wstęp płatny.

Tomasz Sekielski (ur. 13 stycznia 1974 w Bydgoszczy) – polski dziennikarz radiowy i telewizyjny, pisarz.

Kariera
Pracę jako dziennikarz zaczynał w Radiu Wawa, następnie był związany z Radiem dla Ciebie. W latach 1997–2006 był reporterem Faktów TVN. Relacjonował m.in. przebieg wojny w Kosowie, zatonięcie okrętu Kursk w okolicach Murmańska i prace komisji śledczej w sprawie afery Rywina. Prowadził także piątkowe wydania Kropki nad i i był również gospodarzem i autorem programu 100 dni premiera. Od 28 listopada 2003 wraz z Andrzejem Morozowskim prowadził najpierw piątkową audycję Kuluary, następnie przez rok codzienny program Prześwietlenie, oba w TVN24. Jesienią 2005 Sekielski wraz z Morozowskim przenieśli się na antenę TVN i do lipca 2010 prowadzili program publicystyczny Teraz my! później uzupełniony o Teraz My Dogrywka emitowany na antenie TVN24 bezpośrednio po zakończeniu Teraz my! w TVN. Od 4 listopada 2006 do 25 stycznia 2008 prowadził w TVN24 swój autorski program – był gospodarzem weekendowych wydań Magazynu 24 godziny. Od stycznia 2011 do kwietnia 2012 prowadził w TVN24 program Czarno na białym. W kwietniu 2012, po prawie 15 latach pracy, odszedł z TVN.
Od października 2012 do stycznia 2015 prowadził najpierw poniedziałkowe, a następnie środowe Poranki w Radiu Tok FM.
Od stycznia 2013 do czerwca 2016 prowadził program Po prostu w TVP1. Od stycznia do sierpnia 2014 był gospodarzem programu Woronicza 17 w TVP Info.
W latach 2010–2011 i w 2013 współpracował z tygodnikiem Wprost.
Od listopada 2016 prowadzi program „Teraz ja!” na kanale Nowa TV.

Nagrody
W 2005 otrzymał nagrodę dla najlepszego sprawozdawcy parlamentarnego w kategorii telewizja w konkursie Stowarzyszenia Parlamentarzystów Polskich. W 2006 otrzymał razem z Andrzejem Morozowskim i Andrzejem Turskim Wiktora w kategorii publicystyka oraz – również z Morozowskim – nagrodę im. Andrzeja Woyciechowskiego.
Wraz z Andrzejem Morozowskim w programie Teraz my!, 26 września 2006 przedstawili materiał nagrany za pomocą ukrytej kamery ukazujący polityczne negocjacje dotyczących stanowisk w Rządzie RP, co wywołało tzw. „aferę taśmową”. 18 grudnia 2006 otrzymali za to tytuł dziennikarza roku Grand Press 2006.
Wespół z Andrzejem Morozowskim laureat Telekamer 2007 i 2008.
W 2010 otrzymał statuetkę ProwokaTOR w plebiscycie MediaTory.

Filmografia

2007: Niania odc. 64 obsada aktorska – gościnnie jako dziennikarz
2010: Władcy marionetek (film dokumentalny), scenariusz i reżyseria

Książki
2012: Sejf (książka sensacyjna)
2013: Obraz kontrolny (kontynuacja Sejfu)
2014: Sejf 3. Gniazdo kruka (kontynuacja Sejfu i Obrazu kontrolnego)
2016: Zapach Suszy. Susza I (thriller)
2017: Smak Suszy. Susza II (thriller)

Ikona kalendarza

Aktualności

Opublikowano 05 lutego

Bielszy Odcień Bluesa z Augustowa

To stało się już tradycją… Od kilku lat zimą, na przełomie stycznia i lutego do Augustowa przyjeżdża redaktor Jan Chojnacki z radiowej „Trójki” i z Restauracji Kaktusik nadaje na żywo audycję „Bielszy Odcień Bluesa”, która tu, nad Neckiem, jest zapowiedzią tego, co latem będzie się działo w ramach Augustowskiego Blues Maratonu.

więcej

Opublikowano 21 stycznia

Ferie - spędź z nami fajny czas! Fundacja Małymi Krokami

Nudołamacz wypełnił się po brzegi uczestnikami. Ale nic straconego, w imieniu Fundacji Małymi Krokami zapraszamy na inne wesołe zabawy.

więcej

Opublikowano 21 grudnia

"Miejsce dla niespodziewanego gościa"

Wigilia środowisk artystycznych 19 grudnia 2018 r.

więcej
Przejdź do archiwum aktualności
Ikona kalendarza

Lokalizacja

Obiekty należące do APK rozlokowane są w centrum malowniczego Augustowa w województwie Podlaskim.
Dowiedz się więcej na temat działalności poszczególnych placówek:

Ikona domu kultury Dom kultury Ikona domu kultury Biblioteka Ikona domu kultury Muzeum

Jak dojadę do...