Miejski Dom Kultury

W augustowie

19:00

Zdjęcie wydarzenia
Ikona domu kultury

LEKTURA OBOWIĄZKOWA - Tomasz Sekielski

16 listopada 2018r. 19:00

Prowadzenie: Alicja Bajkowska.
Miejski Dom Kultury, Rynek Zygmunta Augusta 9
Wstęp płatny.

Tomasz Sekielski (ur. 13 stycznia 1974 w Bydgoszczy) – polski dziennikarz radiowy i telewizyjny, pisarz.

Kariera
Pracę jako dziennikarz zaczynał w Radiu Wawa, następnie był związany z Radiem dla Ciebie. W latach 1997–2006 był reporterem Faktów TVN. Relacjonował m.in. przebieg wojny w Kosowie, zatonięcie okrętu Kursk w okolicach Murmańska i prace komisji śledczej w sprawie afery Rywina. Prowadził także piątkowe wydania Kropki nad i i był również gospodarzem i autorem programu 100 dni premiera. Od 28 listopada 2003 wraz z Andrzejem Morozowskim prowadził najpierw piątkową audycję Kuluary, następnie przez rok codzienny program Prześwietlenie, oba w TVN24. Jesienią 2005 Sekielski wraz z Morozowskim przenieśli się na antenę TVN i do lipca 2010 prowadzili program publicystyczny Teraz my! później uzupełniony o Teraz My Dogrywka emitowany na antenie TVN24 bezpośrednio po zakończeniu Teraz my! w TVN. Od 4 listopada 2006 do 25 stycznia 2008 prowadził w TVN24 swój autorski program – był gospodarzem weekendowych wydań Magazynu 24 godziny. Od stycznia 2011 do kwietnia 2012 prowadził w TVN24 program Czarno na białym. W kwietniu 2012, po prawie 15 latach pracy, odszedł z TVN.
Od października 2012 do stycznia 2015 prowadził najpierw poniedziałkowe, a następnie środowe Poranki w Radiu Tok FM.
Od stycznia 2013 do czerwca 2016 prowadził program Po prostu w TVP1. Od stycznia do sierpnia 2014 był gospodarzem programu Woronicza 17 w TVP Info.
W latach 2010–2011 i w 2013 współpracował z tygodnikiem Wprost.
Od listopada 2016 prowadzi program „Teraz ja!” na kanale Nowa TV.

Nagrody
W 2005 otrzymał nagrodę dla najlepszego sprawozdawcy parlamentarnego w kategorii telewizja w konkursie Stowarzyszenia Parlamentarzystów Polskich. W 2006 otrzymał razem z Andrzejem Morozowskim i Andrzejem Turskim Wiktora w kategorii publicystyka oraz – również z Morozowskim – nagrodę im. Andrzeja Woyciechowskiego.
Wraz z Andrzejem Morozowskim w programie Teraz my!, 26 września 2006 przedstawili materiał nagrany za pomocą ukrytej kamery ukazujący polityczne negocjacje dotyczących stanowisk w Rządzie RP, co wywołało tzw. „aferę taśmową”. 18 grudnia 2006 otrzymali za to tytuł dziennikarza roku Grand Press 2006.
Wespół z Andrzejem Morozowskim laureat Telekamer 2007 i 2008.
W 2010 otrzymał statuetkę ProwokaTOR w plebiscycie MediaTory.

Filmografia

2007: Niania odc. 64 obsada aktorska – gościnnie jako dziennikarz
2010: Władcy marionetek (film dokumentalny), scenariusz i reżyseria

Książki
2012: Sejf (książka sensacyjna)
2013: Obraz kontrolny (kontynuacja Sejfu)
2014: Sejf 3. Gniazdo kruka (kontynuacja Sejfu i Obrazu kontrolnego)
2016: Zapach Suszy. Susza I (thriller)
2017: Smak Suszy. Susza II (thriller)

Ikona kalendarza

Aktualności

Opublikowano 30 listopada

Recital Grzegorza Kucharzewskiego

Środowy wieczór upłynął w Miejskim Domu Kultury pod znakiem gitary i poezji – 28 listopada 2018 r. odbył się recital Grzegorza Kucharzewskiego połączony z promocją jego tomiku pt. „Ziemi krzyk”.

więcej

Opublikowano 30 listopada

Lektura Obowiązkowa z Tomaszem Sekielskim

Dnia 16, listopada 2018 r. gościem cyklu Lektura Obowiązkowa był Tomasz Sekielski. Pisarz, dziennikarz śledczy, jeszcze do niedawna dziennikarz programów informacyjnych. Spotkanie z gościem poprowadziła Alicja Bajkowska.

więcej

Opublikowano 22 listopada

Jubileusz Zespołu Ludowego Rodnik

W sobotę 17 listopada jubileusz pięciolecia powstania świętował Zespół Ludowy Rodnik. Koncert jubileuszowy został zorganizowany przez Osiedlowy Dom Kultury Spółdzielni Mieszkaniowej w Augustowie,

więcej
Przejdź do archiwum aktualności
Ikona kalendarza

Lokalizacja

Obiekty należące do APK rozlokowane są w centrum malowniczego Augustowa w województwie Podlaskim.
Dowiedz się więcej na temat działalności poszczególnych placówek:

Ikona domu kultury Dom kultury Ikona domu kultury Biblioteka Ikona domu kultury Muzeum

Jak dojadę do...